Astroline.ro - descopera-te pe tine insuti!
Zodiace

Zodiacul chinezesc

CAINE TIGRU CAL 
MISTRET IEPURE MAIMUTA 
SOBOLAN DRAGON COCOS 
BIVOL SARPE CAPRA 

[Zodia precendenta - BIVOL] [Zodia urmatoare - IEPURE]

TIGRU


Anii: 1902, 1914, 1926, 1938, 1950, 1962, 1974, 1986, 1998, 2010, 2022, 2046.


Numele chinezesc: Hu


Anotimpul: iarna


Luna: februarie


Tigrul are o nestavilita pofta de viata si nu-i lipsesc mijloacele pentru a-si face parte. Averile îl lasa rece, dar se da în vânt dupa aventuri care îi pun puterile la încercare. Nimic nu îi poate sta în cale, nici situatiile neprevazute, nici pericolul. Tigrul ia hotarâri în functie de impulsul de moment, ascultând mai mult glasul inimii decât pe cel al ratiunii. Entuziasmul sau neînfricat îi mobilizeaza pe cei din jur. Oamenii sunt gata sa-l urmeze pâna la capatul pamântului, numai ca sa fie partasi parte la visurile si proiectele lui ambitioase, prin care urmareste în primul rând sa evadeze din monotonia vietii de zi cu zi. Aceasta extravaganta merge mâna în mâna cu nevoia Tigrului de a comanda: îi place sa fie ascultat fara crâcnire. Cei care îndraznesc sa-i conteste autoritatea ar face bine sa se pazeasca: risca sa încaseze zgârieturi urâte. Excesiv în toate, comportamentul Tigrului tradeaza forta emotiilor ce îl anima: pasiunea si înversunarea fac parte din viata lui de zi cu zi. Când cineva încearca sa îl vâre în cusca, înnebuneste de furie si ragetele lui vor fi asurzitoare! Aventurier neobosit, Tigrul îsi construieste viata din întâmplarile si ocaziile care i se ivesc, profitând de fiecare sansa cu o îndrazneala aproape inconstienta. Din acest motiv, este imprevizibil si nu prea reuseste sa îi faca pe cei din jur sa se simta în siguranta.


Bani, munca, afaceri


Tigrul este o persoana carismatica, un conducator, un maestru, un capitan de nava. Daca este pus într-un post de subordonat, se sufoca. Are nevoie de actiune si independenta pentru a da masura talentelor sale în a-i convinge pe clienti, în afaceri uimitoare, în cucerirea pietei. Îsi croieste drumul printr-un univers salbatic, anarhic si lipsit de ierarhii. Drumurile batute deja nu îl intereseaza. Tigrul nu poate concepe munca fara pasiune si refuza sa se încline în fata logicii, a orelor fixe si a uniformelor. Este un stapân! În ce priveste banii, Tigrul nu suporta sa auda de economii, siguranta financiara si organizare. Îi place sa joace la bursa si este un mare parior. Banii îl intereseaza numai în masura în care-i pot aduce senzatii tari si placere. Este încrezator în norocul si intuitia sa si investeste fara ezitare într-o noua afacere. Ce-i drept, în general riscurile asumate îi aduc câstiguri pe masura! Tigrul este uneori extrem de generos. Este gata oricând sa dea prietenilor o multime de bani si, cu timpul, va deveni un erou magnific care pune lumea în miscare.


Dragoste, relatii


 Viata amoroasa a Tigrului este trepidanta si romantica, asa cum este toata viata lui. Tigrul e varianta moderna a cavalerului fara teama si prihana, calare pe un cal alb. Nu ezita sa se catare în balcoane pentru a salva printesele aflate la ananghie. În primele zile de pasiune, Tigrul este înfocat si radiaza. Dar imediat ce se instaleaza monotonia, fuge mâncând pamântul! Daca persoana iubita îl paraseste, se poarta ca un lord: se recunoaste învins fara amaraciune. Pe de alta parte, o iubire pierduta înseamna alte zece la orizont. Dragostea a murit, traiasca dragostea! Pentru a seduce un Tigru, trebuie sa fii gata de orice, sa-i respecti nevoia de miscare si de libertate, sa iubesti dezordinea si aventura si sa torci de placere atunci când ghearele Tigrului se retrag si ramân doar pernitele de catifea...


Ascendent in zodia Tigru


În zodiacul chinezesc, ca si în cel european, Ascendentul este determinat de momentul exact al nasterii. Spre deosebire de cel european, zodiacul chinezesc împarte fiecare zi în 12 intervale orare, carora le corespund cele 12 zodii. Orele Tigrului sunt: 03:00 - 05:00. Toti cei nascuti în orele Tigrului au Ascendentul în zodia Tigrului. Ascendentul în zodia Tigrului îi confera nativului prudenta si stapânire de sine. De asemenea, nativul cu Ascendent în zodia Tigrului este o persoana încrezatoare în fortele proprii si are o vointa puternica. Ascendentul în zodia Tigrului are efecte benefice mai ales asupra celor nascuti în zodiile: Tigru, Iepure, Capra.


Compatibilitatile zodiei Tigru


Cei mai buni prieteni ai Tigrului sunt Calul si Cainele. Cu Maimuta nu se va întelege niciodata. Iata, pe scurt, compatibilitatile Tigrului cu fiecare zodie în parte:


Tigru - Sobolan: Mai devreme sau mai târziu, între Sobolan si Tigru vor avea loc confruntari furtunoase. Totul depinde de capacitatea lor de a face compromisuri. Pot fi buni prieteni, dar o relatie sentimentala nu are sanse.


Tigru - Bivol: Bivolul si Tigrul simt o atractie reciproca, dar e aproape sigur ca temperamentele lor vor intra în conflict si au toate sansele sa sfârseasca prost. Chinezii spun ca nu exista o combinatie mai rea.


Tigru - Tigru: Când se întâlnesc doua personalitati la fel de dominatoare, rezultatul nu poate fi decât o confruntare perpetua. Daca macar unul dintre cei doi Tigri ar sti sa lase de la el...


Tigru - Iepure: Diferentele dintre Tigru si Iepure nu fac decât sa se manifeste ca o complementaritate benefica, din care amândoi au de câstigat.


Tigru - Dragon: O relatie plina de vigoare, de ciorovaieli - dar si de \"sedinte\" de amor intens. Tigrul si Dragonul sunt o combinatie din care \"ies scântei\".


Tigru - Sarpe: Tigrul si Sarpele sunt mult prea diferiti pentru ca relatia lor sa mearga. Nu au nimic în comun în ceea ce priveste conceptiile si stilul de viata si nici nu urmaresc aceleasi scopuri. În concluzie: nici o sansa.


Tigru - Cal: Fiecare zi este o aventura palpitanta! Tigrul si Calul vor avea împreuna o viata bogata în evenimente si satisfactii.


Tigru - Capra: O relatie în care respectul reciproc este de-a dreptul exagerat. Si Tigrul si Capra se straduiesc atât de mult sa se menajeze reciproc, încât ajung sa nu se mai simta bine împreuna. Pot colabora excelent daca sunt colegi, dar o eventuala casnicie ar fi un chin...


Tigru - Maimuta: Tigrul nu are ce cauta alaturi de Maimuta. Este o relatie atât de dificila, încât amândoi se vor sui pe pereti sau îsi vor sari unul altuia la beregata.


Tigru - Cocos: Între Tigru si Cocos vor exista o multime de neîntelegeri, care le vor pune la încercare relatia. Au o sansa doar daca amândoi sunt înstare sa comunice.


Tigru - Caine: Tigrul si Cainele se admira si se respecta reciproc. O echipa învingatoare în afaceri si un cuplu solid în relatiile sentimentale.


Tigru - Mistret: O convietuire armonioasa, în care si Tigrul si Mistretul o vor duce foarte bine împreuna. O relatie solida, care se bazeaza pe prietenie si interese comune.


 

[Zodia precendenta - BIVOL] [Zodia urmatoare - IEPURE]