Astroline.ro - descopera-te pe tine insuti!
   Majoritatea dintre noi ne simtim uneori energici, alteori fara vlaga, plangem mai usor, suntem impresionabili sau intelegem unele situatii sau fenomene mai repede, suntem mai "destepti" sau dimpotriva.

   Bioritmul ne informeaza in privinta acestor stari, pe care uneori nici nu le constientizam, ajutandu-ne sa eludam perioadele cu potential redus.

   Ritmul biologic ia in considerare trei factori: factorul fizic, factorul intelectual si factorul emotional. Fiecare ciclu variaza sinusoidal, astfel:
  • din punct de vedere fizic un ciclu complet se incheie in 23 zile
  • din punct de vedere emotional un ciclu complet se incheie in 28 zile
  • din punct de vedere intelectual un ciclu complet se incheie in 33 zile


   Fiecare din cele trei laturi ale bioritmului, datorita variatiei sinusoide, are un punct maxim si un minim de manifestare, efident fiind defazate intre ele din cauza marimii ciclului respectiv.

   Astfel, in zilele de minimum intelectual este indicat sa evitam activitatile care necesita folosirea capacitatilor noastre intelectuale; ne simtim mai putin creativi, imaginativi, intelegem mai greu unele lucruri care alteori ni s-ar parea simple. Prin analogie, in zilele cu minimum fizic, nu dispunem de energie fizica, suntem adormiti, iar in cazul minimumului emotional suntem mai putin impresionabili, mai indiferenti. Este evident ca atunci cand vorbim de punctele de maximum ale celor trei situatia sta tocmai pe dos. Maximul intelectual semnifica faptul ca facem rapid corelatii, iar rezolvarea problemelor se face cu mai putin efort. Maximul fizic ne spune ca in ziua respectiva suntem mai vioi, mai dinamici decat in mod obisnuit, iar maximul emotional ne arata ca dimpotriva, suntem supersensibili, susceptibili si extrem de impresionabili.

   Este evident ca aceste variatii sunt relative la persoana in cauza, raportandu-se strict la sine. Astfel, o persoana care in mod normal nu manifesta emotii in anumite situatii, nu va deveni mai brusc impresionabila si empatica.